torstai 2. elokuuta 2012

Puolimaraton!

Tästä päivästä tuli täysin yllättäen se päivä, jona Laiskuri vihdoin juoksi puolimaratonin! Kyseessä ei ollut kisa, vaan omassa rauhassa hölkätty lenkki, joten metrilleen tarkkaa mittaa ei matkasta ole tiedossa. Gmap-palvelun (http://www.gmap-pedometer.com/) mukaan matkaa olisi tullut yhteensä 21,2 km, joten vaikka mittaus olisi vähän pielessä, tuossa on kuitenkin reilut sata metriä ylimääräistä.

Tavoitteena ei suinkaan ollut juosta tänään puolikasta, vaan ainoastaan ottaa revanssi tiistain karseasta epäonnistumisesta. Juoksu tuntui kuitenkin alusta saakka kevyeltä, ja kun ilmakin oli mukava (20 astetta, aurinkoista, sopiva tuulenvire), päätin jo viiden kilometrin jälkeen antaa palaa loppuun asti. Mitään aikatavoitetta en asettanut - halusin vain saada puolikkaan juostua kunnialla läpi. Ja hyvinhän se menikin; kertaakaan ei tarvinnut pysähtyä jalkajumituksen tai muunkaan ongelman takia. Kroppa tuntui kestävän todella helposti aina 15 km saakka, minkä jälkeen alkoi matkan rasitus tuntua. Syke pysyi kuitenkin koko ajan maltillisena, ja koko lenkin keskisyke oli mukavasti 159 bpm. Tuon perusteella olisi siis ollut varaa kiristääkin, mutta vaikea sanoa, kuinka paljon sitä olisi oikeasti jaksanut...

Ai niin, ajaksi tuli lopulta 2:33:42. Jos tuo 21,2 km pitää paikkansa, niin keskivauhti olisi tuolloin 7:14/km. Mielestäni ihan hyvä ekaksi puolimaraton-ajaksi, varsinkin kun painoa on vielä rutkasti pudotettavana, eikä reittiäkään voi ihan tasaiseksi sanoa. Ja olihan tuo vieläpä tähänastisen elämäni pisin lenkki! Katsotaan, jos syssymmällä juoksisi saman reitin uudestaan - kutkuttaisi päästä alle kahden ja puolen tunnin! :)

Nyt on mukava omistaa ilta palautumiselle. Lenkin jälkeen meni aika nopeaan tahtiin kaksi litraa juotavaa (ei muuten ole koskaan maistunut rasvaton maito ja kokis - toki erikseen nautittuina - niin hyvältä!) Huomenna lienee syytä pitää lepopäivä, mutta lauantaina voisi nykäistä palauttavan lenkin, katsotaan, katsotaan. :)

6 kommenttia:

  1. Hieno juoksu ja oikein kelpo aika! Näemme siis kuukauden päästä Varalassa? :)

    VastaaPoista
  2. Jee, ja vau!! :) Tyhmän lenkin jälkeen melkoinen juoksu. Onnittelut moisesta! Hyvää vauhtia olet pistellyt puolikkaasi.

    Varalassa nähdään, kuten Quantinakin jo vihjaili! ;)

    VastaaPoista
  3. Täytyypä katsoa, olen tuota mietiskellyt pitkin kesää, mutta en ole vielä päättänyt mitään suuntaan tai toiseen. :) Kiva olisi teidätkin tavata, joten katsotaan! :)

    VastaaPoista