tiistai 3. tammikuuta 2012

Lumijuoksua

Sain eilen ilokseni unta jo yhden aikoihin, ja aamuherääminenkin tapahtui tällä kertaa enemmän aamun kuin illan puolella (9.30). Töistä ei jostain syystä tahtonut kuitenkaan tulla yhtään mitään, ja niinpä karkasin suoraan lounaalta lenkille. Oli vaihteeksi kiva juosta valoisaan aikaan - näin minä laiskuuttani itselleni perustelin. :)

Vaikka Helsingin keskustassa eilen satanut lumi onkin jo ehtinyt käytännössä sulaa, niin Paloheinässä maa oli vielä lumen peitossa. Oli itse asiassa aika mielenkiintoista juosta ensimmäistä kertaa lumisella tiellä! Pito oli yllättävänkin hyvä, eikä missään vaiheessa tarvinnut pelätä kaatumista. Ainoa miinus - jos sitä nyt miinukseksi voi laskea - oli se, että lumi upotti jonkin verran, mikä teki juoksemisesta raskaampaa. Nopeusennätyksiä tuskin siis tulee talvella tehtyä, mutta eipä tuo haittaa - peruskuntoa on oikein hyvä kasvattaa talvikuukausien aikana.

Laiskuri sai muuten vihdoin joulun alla käytettyä lahjakorttinsa elektroniikkaliikkeeseen ja osti sieltä kuulokkeet MP3-soittimeen. Tänään sitten testasin ensimmäistä kertaa lenkillä, miten musiikki vauhdittaa matkantekoa. Itse asiassa tuollaiseen lempeävauhtiseen juoksuun (7:10/km) musiikki tuntui sopivan aika hyvin - siinä kun ei tarvitse hirveästi miettiä hengityksen rytmiä. Ehkä nopeammilla lenkeillä jätän soittimen kuitenkin kotiin. Kuulokkeet sinänsä olivat todella hyvät (Sennheiser OMX 680i Sports, hinta n.75€). Eniten huolestutti, pysyvätkö kuulokkeet juostessa paikallaan, mutta kertaakaan en joutunut niiden asentoa korjaamaan, eivätkä ne painaneet ikävästi tms.

Soittolistaa pitää vielä kuitenkin vähän miettiä. :) Huomasin, että kaikki "hyvät biisit" eivät vain tuo lisävirtaa juoksuun, vaikka niistä kuinka pitäisi muuten. Tällainen Laiskurin lista oli tänään:
  1. Pastime Paradise (Stevie Wonder)
  2. Hey Bulldog (Beatles)
  3. In Your Room (Depeche Mode)
  4. I Want It All (Queen)
  5. The Show Must Go On (Queen)
  6. Earth Intruders (Björk)
  7. Breakthru (Queen)
  8. Walking In My Shoes (Depeche Mode)
  9. Kashmir (Led Zeppelin)
Tuossa listassa nyt sattuu olemaan Queen ja Depparit vähän yliedustettuna, mutta ei se mitään. :) Itse asiassa Queenin kappaleet tuntuivat tuovan kaikista eniten virtaa juoksuun; onhan Freddien laulussa kuitenkin aikamoista voimaa. Lisäksi kun Show Must Go On pärähti soimaan, ajattelin, että jos mies on suurin piirtein kuolinvuoteellaan pystynyt laulamaan noin väkevästi, niin ehkä Laiskurikin jaksaa vielä muutaman kilometrin hölkötellä. :)

Kiva olo juuri nyt, huomaa että kroppa on jo muutaman viikon kaivannut tätä! Nyt voisi palkita itsensä pienillä päikkäreillä ja sitten yrittää töitä uudemman kerran. Mukavaa iltaa itse kullekin Laiskurin luolasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti