maanantai 4. helmikuuta 2013

Kiva maanantai

Viikonloppu kului kuin siivillä, ja taas on Laiskurin inhokkipäivä, maanantai. Jotain hassua on täytynyt kuitenkin tapahtua, sillä päivä on ollut todella hyvä - tehokas, tuloksekas ja jopa rento! Töissä löytyi tutkittavasta aineistosta uutta, mielenkiintoista asiaa (tai siis, Laiskurista mielenkiintoista, köh), ja pitkän puurtamisen jälkeen olo oli vielä kotonakin energinen. Ainut pieni miinus tuli siitä, että kävelylle ei olisi huvittanut lähteä, sillä olisi ollut kiva katsoa vähän vielä työjuttuja kotona (kiinnostuneille tiedoksi, että tämä ei ole sitten mikään yleinen ilmiö - pärjään vallan mainiosti ilman iltatöitä!) :)

Koska ulos ei huvittanut mennä, piti palauttaa mieleen kävelyhaaste: alkuviikosta ei sovi lusmuilla, jos mielii päästä tavoitteeseen ennen vappua! Pieni henkinen piiskaus onneksi auttoi: nyt on taas takana tunti mukavaa reippailua, ja olo ehkä vielä alkuiltaakin energisempi. Hyvä tästä tulee, uskokaa pois!

Laiskurin kävelyreitti kulkee Krunikassa ja Katajanokalla, jotka vastikään mainittiin Helsingin kalleimmiksi asuinalueiksi. Tai ainakin Skatta oli kallein, Krunikka saattoi olla Eiran takana. Krunikan hintatason ymmärrän vielä jotenkin, sillä alue on käytännössä aivan keskustassa kiinni, mutta silti todella rauhallinen. Sen sijaan Katajanokan hintatasoa täytyy ihmetellä. Onhan siellä nättejä taloja, juu. On siellä merikin lähellä. Mutta käy siellä myös lähes joka paikassa pirskaleen kylmä tuuli, ja jos ihan niemenkärjessä sattuu asumaan, on ydinkeskustaan lähes 20 minuutin kävelymatka.

Asuntojutut ovat olleet taas vähän enemmän mielessä kuin aikaisemmin, kun kävin viime viikolla hoitamassa pankkiasioita. Lupasivat, että jos väittelyn jälkeen löytyy koulutusta vastaavaa työtä, voisi jopa 150,000 euron pankkilaina olla vielä ihan realistinen. Tuon ehtona taitaa vain olla jatkuva työsuhde, ja laskeskelin juuri, että vaikka viimeisen 7-8 vuoden aikana en ole ollut päivääkään työttömänä, mahtuu tuohon aikaan n. 15 määräaikaista työsuhdetta. Näitä akateemisen työuran ihanuuksia... :)

Nyt pientä iltapalaa naamaan ja sitten unten maille - mukavaa viikkoa kaikille!

P.S. Kävely-countdown: 43

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti