sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Täällä taas!

Viimeisestä päivityksestä on kulunut niin kauan, että piti ihan tarkistaa, mihin tilanteeseen elämä silloin jäi!

Laiskuriin helmikuun lopussa iskenyt influenssa osoittautui hyvin sitkeäksi riesaksi. Vasta tämän kuun alkupuolella alkoi olla suht normaali olo, ja reilun viikon verran ehdinkin tehdä normaalisti töitä ennen kuin iski viisi päivää jyllännyt vatsapöpö! Nyt olenkin vahvasti sitä mieltä, että tämän kevään - ja toivottavasti myös kesän - taudit on sairastettu, koska muuten ei liikkumisesta kyllä tule oikein mitään.

Vatsapöpön väistyttyä sain houkuteltua sulkis-kaverini taas kentälle! Ehdimme viime viikolla käydä kaksi kertaa hutkimassa palloa, ja seuraava vuoro on varattu ensi torstaiksi. Tänään kävin sitten tarkastamassa Paloheinän hölkkäpolun kunnon, ja täytyy sanoa, että yllätys oli melkoinen: runsaslumisesta talvesta (ja kylmästä keväästä) huolimatta lenkkipolut olivat aivan sulia! Ihan paikoitellen tie oli vähän märkä, mutta täysin jäisiä tai lumisia kohtia ei ollut enää lainkaan. Pururadan puolella sen sijaan näytti olevan vielä hiihtäjiä, mutta sou not - Laiskurin reitti on sulana, ja se on tärkeintä! :)

Yksi influenssan harmittavimmista seurauksista on ollut se, että hyvin alkanut kävelyprojekti kuihtui täysin kasaan. Täytyy nyt keksiä jokun uusi haaste, jotta kesän harjoitteluun saisi pientä lisäpontta. Joka tapauksessa tämänpäiväinen kävely jo osoitti sen, että koipia täytyy totuttaa rasitukseen kaikessa rauhassa. Vaikka nyt kävelin lempilenkkini rauhallista vauhtia, se tuntuu pienenä jomotuksena akillesjänteessä (eilisellä sulkkiksella on varmasti myös osuutensa asiaan). Mutta eiköhän se taas tästä lähde, kunhan vain pääsee säännöllisesti maastoon!

Sykemittari tuntuu muuten sanoneen sopimuksensa lopullisesti irti. Täytyy siis alkaa katsella uutta mallia... Ilmeisesti muutamalla satasella saisi sellaisen vekottimen, jossa itse kello-osaan on integroitu GPS-systeemi. Vaikka muutama satanen onkin iso raha, olisi se kieltämättä aika nannaa, kun saisi vihdoin tarkat tiedot lenkkien pituuksista ja korkeuseroista... Gepsi voisi myös houkutella tutustumaan uusiin reitteihin, mene ja tiedä!

9 kommenttia:

 1. Jee-e, olet takaisin terveenä! :)

  Itsekin katsoin tänä aamuna juuri tuollaista sykemittaria. Olisi kätsyä, ettei tarvitsisi enää olkavarteen kiinnittää gps-sensoria.

  Malttia liikkumiseen, jotta koivet pysyvät kivuttomina! :)

  VastaaPoista
 2. Ai sulla on jo ollut tuollainen hi tech -viritys? Täytyy tänään vielä käydä töiden jälkeen kurkkaamassa vaihtoehtoja, jos vain ehdin/jaksan. :)

  VastaaPoista
 3. Jos haluat tutkia reitin korkeuseroja, niin osta sellainen malli missä on barometrinen (ilmanpaineperustainen) korkeusmittaus. GPS-pohjainen korkeudenmittaus on ainakin tähän käyttöön täysin hyödytön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä tietää! Omassa käytössäni korkeusmittaukset todennäköisesti koskisivat vain muutamaa lempireittiäni, joten ihan kriittinen ominaisuus se ei ole. Mikä malli Säätäjä-ässällä itsellään on?

   Poista
 4. Moro hei! Löytyskö sinun kalenteristasi vapaata sunnuntaina 9.6.? Helsingissä ois tarkotus pitää silloin blogimiitti, ja olisi kiva jos sinäkin pääsisit mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissun Quantina! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta - olin viime viikon ilman nettiä, ja sitä ennen en osunut tarkastamaan kommentteja.

   Tuolle sunnuntaille on suuri golf-pelin uhka, mutta mukava olisi teitä blogisteja nähdä! Onko tarkempia suunnitelmia tiedossa?

   Poista
  2. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

   Suunnitelmissa on kokoontua klo 14 rautatieasemalla ja siitä sitten suunnistaa Suomenlinnaan käppäilemään. Puoli kuuden maissa mennään Kiilaan syömään. Eli seuraan saa ilomielin liittyä, jos golf-turnajaiset eivät satu samaan syssyyn. :)

   Poista
  3. Pidetään mielessä! Niin kuin sanoin, olisi mukava nähdä teitä (tosin vähän jännittääkin). :)

   Poista
  4. Kaikkia meitä jännittää! Niitäkin, jotka ovat jo aiemmin toisiaan tavanneet. :) Laittele vaikka sähköpostia lähempänä sunnuntaita, jos pääset mukaan: qmatkalla [a] gmail.com. (Viikonloppuna oon kehnosti koneen äärellä, joten perjantai-iltaan mennessä olisi hyvä.)

   Poista