keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Janoinen Laiskuri

Selailin eilen illalla kevään ja alkukesän blogikirjoituksiani, ja pakko on todeta, että ihmisen muisti on yllättävän lyhyt! Koko alkukesänhän minua vaivasi oikean jalan mystinen puutuminen, joka vei lenkkeilystä kaiken ilon. Nyt kun jalka on kestänyt jo muutaman viikon ajan juoksun rasitusta ilman ongelmia, oli koko asia jo ehtinyt kadota mielestäni. Todella helpottava juttuhan tuo on, mutta täytyy yrittää pitää mielessä ainakin se, että vammoja voi tulla, jos touhusta unohtuu maltti.

Eilisen liikuntasuoritukesta vastasi kierros golfkentällä. Peli meni kivasti, ja lopputulos 94 lyöntiä on omaan ailahtelevaan tasooni (händäri n. 18) nähden ihan hyvä. Kierroksen jälkeen iski oikein kunnon nälkä, ja golfin aiheuttama kalorivaje tuli paikattua club sandwichilla ja ranskalaisilla - syntistä, mutta ah niin maukasta. :)

Laiskurin eilinen eväs muistutti erehdyttävästi kuvassa olevaa annosta.

Tänään ehdin sitten taas juoksupoluille. Valitettavasti myöhäinen lounas ei ollut ehtinyt ihan laskeutua, joten vauhti oli pidettävä todella maltillisena. Lisäksi ilma oli hyvin lämmin (n. 22-23 astetta), minkä johdosta kroppa alkoi osoittaa merkkejä nestevajeesta viiden kilometrin kohdalla. Muuten oli kiva jolkotella rauhalliseen tahtiin, ja 13 km lenkki taittui aikaan 1:36 ja risat (7:24/km). Tällä kertaa ei loppukiri käynyt mielessäkään, koska päällimmäinen tunne viimeisten kilometrien aikana oli valtava jano. :) Nyt on taas kroppa onnellisesti nesteytetty ja lihasten olotila mukavan raukea - kiva on taas liikkua ilman jalkavaivoja!

4 kommenttia:

  1. Hyvä juoksulenkki, jos ei nestevajaustuntemusta oteta huomioon! Onko sinulla juomapullovyö? Itselläni ei. Pitäisi ehdottomasti hankkia, ettei tarvitse taskuissa kuljettaa. :)

    Malttia ja kivuttomia kinttuja! :)

    VastaaPoista
  2. Ei ole vyötä, joskus olen kyllä harkinnut sellaisen hankkimista... Tähän saakka lenkit ovat olleet niin lyhyitä, että nestevajetta ei ole ehtinyt kunnolla juoksun aikana tulla. Täytyypä katsoa, jos näistä pidemmistä pk-lenkeistä tulee säännöllinen tapa!

    VastaaPoista
  3. Suosittelen juomavyötä. Itselläni on Niken malli, ollut käytössä reilun vuoden ja hyvin on toiminut. 4x 1.25dl pullot ja pienet taskut avaimia ja kolikoita varten. Maksoi muistaakseni parikymppiä.

    Yli tunnin lenkki ja yli 20C lämmintä on sellainen yhdistelmä että ehdottomasti suosittelen tuollaisen hankkimista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko tuollainen on varmaankin ostaa, sillä eihän siinäkään ole mitään mieltä, että menee viimeisen 30-60 minuuttia aivan hämärän rajamailla... Eikä tuo avaintaskukaan hullummalta kuulosta! :)

      Poista