maanantai 3. kesäkuuta 2013

Helleärsytystä

Lenkkikauden avaus sai viime viikolla Laiskurin koivet melko hyvään jumiin, ja loppuviikon liikunnat oli rajoitettava yhteen pitkään kävelylenkkiin ja sitten eilen puolen tunnin hölkkään. Mieli olisi eilenkin tehnyt juosta huomattavasti pidempään, mutta täytyy taas tauon jälkeen yrittää muistaa pitää maltti matkassa - nytkin penikat tuntuivat voivottelevan jo kilometrin jälkeen, ja koska niiden toipumisesta ei oikein ollut takeita, ei ollut järkevää jatkaa tuon pidempään. Lenkkisäähän oli periaatteessa mitä mainioin, mutta lämpöä oli ehkä sittenkin hieman liikaa pitkään suoritukseen.

Huomasin eilen näpäyttää myös sykemittaristani korkeusmittauksen päälle. Polarin mittaukset perustuvat ilmeisestikin valmiiseen dataan (mittari ei siis käsittääkseni mittaa korkeuseroja lenkin aikana), joten vaikea mennä sanomaan, kuinka luotettavia tiedot ovat. Aika kivasti ne kuitenkin näyttivät vastaavan muistikuvia ylä- ja alamäistä, joten tämä kyllä riittää Laiskurille! Eilen jyrkin nousu oli hieman alle 20 metriä vajaan 200 metrin matkalla. Ei hajuakaan, onko se paljon vai vähän, ei varmastikaan ihan hirveästi. Mukava pikkulisä joka tapauksessa treenaamiseen! :)

Muuten elämää on rasittanut - kuinkas muutenkaan - muut ihmiset. Tai lähinnä yksi ihminen. Sain nimittäin toukokuun alussa aikaiseksi kysäistä kahville erästä vanhaa tuttavatyttöä, jonka kanssa oli vuosia sitten ollut pikkaisen silmäpeliä. Ajatuksena oli, että eihän siinä mitään voi hävitäkään - joko sitä on jotain kipinöitä ilmassa tai sitten ei ja sillä selvä.

Väärin.

Selvisi, että tämä kyseinen tapaus harrastaa ilmeisen aktiivisesti "tapailua", mikä ei taas Laiskuria kiinnosta pätkääkään. En minä ole kiinnostunut viettämään viikosta toiseen satunnaista "kivaa iltaa" jossain ravintolassa, samalla kun neiti tapailee muita kundeja. Nyt kyllä näyttää vahvasti siltä, että tuosta ei mitään muuta ole tulossa... Todennäköisesti ihan hyvä niin, mutta jossain määrin alkaa jo häiritä, että omat orastavat ihmissuhteet tuntuvat valuvan aina jonnekin viemärin syövereihin.

Tämänkertaiseen tapaukseen kun vielä yhdistää sen, että kyseinen neito lähettää täysin ristiriitaisia viestejä päivästä riippuen, niin riemua on tosiaan riittänyt. La donna è mobile, tiesivät italialaiset sanoa jo kauan sitten. :)

Puh, kylläpä helpotti heti, kun sai purkaa ärsytyksen pihalle! Nyt täytyy mennä jatkamaan kiukun poistoa sulkapallokentälle. Huomenna on vuorossa golfia, joten viikko alkaa erittäin kivasti!

10 kommenttia:

 1. Voi kääk noita sinun koipijumejasi! :( Voisivat jo hellittää ja jättää sinut rauhaan.

  Toivottavasti ihmissuhdeärtymys, jonka ymmärrän, laimenee ja kesä antaa omat mahdollisuutensa!

  Ps. Olen hieman kade uudelle mittarillesi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin jumit ovat kyllä aina helpottaneet, kunhan ei vain ole mennyt liikaa urhoilemaan. :) Ja eiköhän se ärsykin siitä laannu, kunhan vain antaa asioille aikaa (ja pääsee sysäämään huolia teidän lukijoiden harteille)! :D

   Hei, mulla on muuten sellainen uusi mittari, olenkohan muistanut mainita? ;)

   Poista
  2. En tartte uusia mittareita, korkeintaan ärsy(tys)mittarin. :D

   Poista
  3. Mulla on nyt jo jonkin aikaa ollut sellainen ihan luomu-mallia oleva ärsytysmittari - punaisen puolelle on tasaiseen tahtiin vilahtanut! :D Huokea malli ja erittäin luotettava. :)

   Poista
  4. Liittyen aiheeseen. Lupasin olla huomenna ärsyyntymättä mistään töissä. Onnistunkohan? :O

   Poista
  5. Toivottavasti onnistut! Työt ovat onneksi useimmiten sellaista tasaisempaa ärsytystä, ei tule niin suuria ärsy-piikkejä. Tai siis enhän tiedä, mitä teet työksesi - toivottavasti ei tule ärsy-piikkejä! :D

   Poista
  6. Piikitän takaisin, jos tulee! ;)

   Nyt aion unille. Ennen kuutta taas (reippaana) ylös. Öitä!

   Poista
 2. Insinööri puuttuu taas asioihin, Tuossa polarin mallissa on GPS-perustainen korkeusmittaus minkä tarkkuudessa on useinkin huomattavasti toivomisen varaa. Nykyisissä vehkeissä vissiin käytetään jonkinlaisia korjausalgoritmeja joilla mittaukseen saadaan vähän enemmän järkeä, mutta ilman niitä on tavallista että 20km pyörälenkillä on satoja metrejä nousua vaikka sitä todellisuudessa on ehkä 100m...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia insinöörille! :) Itse asiassa eilen tutkailin korkeuskäyriä tarkemmin, ja kyllä sieltä löytyi ainakin yksi alamäki, jota ei todellisuudessa ole. Höh. Muuten kyllä ne mieleenpainuvimmat nousut ja laskut tuntuvat olevan edes jotenkin reilassa, joten ainakin pystyy vertailemaan mäkien vaikutusta sykkeeseen, jos ei muuta.

   Jätän nyt mainitsematta, että Polarin mukaan maali oli viime lenkillä kolme metriä lähtöä korkeammalla, vaikka samasta paikasta oli kyse... :D

   Poista