maanantai 29. elokuuta 2011

Toinen viikko

Näin on ensimmäinen viikko uutta elämää takana! Olo on hyvä, jalat ovat toistaiseksi kestäneet, ja yleisfiilis on positiivinen! Säätiedotuksetkin ovat lupailleet syksyn alkavan, mikä näin lenkkeilijän näkökulmasta kuulostaa vain hyvältä.

Kaikki varmasti tietävät, että juoksu on ylipainoiselle aika raskas laji (puhun muuten koko ajan "juoksemisesta", vaikka omilla vauhdeillani kyse on tietenkin enemmän hölkästä - koettakaa kestää) . Tästä syystä onkin hyvä, jos voi liikkua myös muiden lajien parissa, jotka kuormittavat kroppaa eri tavalla ja antavat jaloille rauhan toipua lenkeistä. Eilen vietin nelisen tuntia laatuaikaa toisen hyvän harrastukseni parissa golfkentällä. Vaikka golf jalkoja kuormittaakin, on liikkuminen sen verran hidasta, että lihasvenähdysten ym. vaara on aika pieni. Samalla kierroksen aikana kuluttaa yleensä hyvinkin yli 2000 kcal, joten ihan turhasta huitomisesta ei ole kyse. Nykyään golf on myös ihan oikeasti jokamieslaji, joten toivottavasti sen "juppi-imago" ei estä ketään hurahtamasta pallonlyöntiin.

Pelasimme eilen Espoossa, Gumbölen kentällä. Kenttä on suhteellisen uusi, ja sen ensimmäiset yhdeksän reikää kiertävät kumpuilevassa metsämaastossa, kun taas takaysi on tyypillinen peltokenttä (hyvässä ja pahassa). Peli ei sujunut mitenkään ihmeellisesti (99 lyöntiä = paljon yli tasoituksen), mutta varsinkin kierroksen loppua kohden itse maisemat pitivät fiiliksen korkealla. Sellainenkin ihme tuli nähtyä kuin kaksoissateenkaari - uskomattoman hieno luontoelämys! Kierroksen lopulla sykemittari kertoi kaloreita kuluneen yli 2100. Keskisyke oli mukavan rauhalliset 120 ja jonkin mäen huipulla oltiin päästy 153:een. Välillä 139-153 vietin vain reilut kahdeksan minuuttia, joten sykkeet olivat reilusti siellä myyttisellä "rasvanpolttoalueella" - ja hyvä niin!

Viime viikon juoksusaldoksi tuli yhteensä 2 h 51 min, jona aikana vyöryin eteenpäin huikeat 23 km! Määrä tuntuu itse asiassa ihan sopivalta tällaiselle jättiläiselle pitkän tauon jälkeen. En usko, että jalat olisivat ainakaan kovin paljon suurempaa matkaa kestäneet.

Tänään on vuorossa välipäivä. Lauantainen pitkä lenkki ja eilinen golfkierros pistivät sykemittariohjelmiston arvioiman harjoituskuormituksen tiukasti punaisen puolelle, ja sama tuntemus on jaloissa. Joten lepoa ja terveellistä elämää tänään ja sitten huomenna sellainen 30-50 min lenkki, jos jalat eivät pane vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti