lauantai 23. kesäkuuta 2012

Intervallia

Nyt täytyy Laiskurin taputtaa itseään selkään: rauhallinen juhannus on ollut ihan täydellinen! Eilinen meni lenkkeillessä ja tyhjentäessä digiboksia, ja tänään on oikeastaan sama meno jatkunut. Mietin äsken lenkiltä tullessani, että toinen vaihtoehto olisi todennäköisesti ollut juhannusjuomien aiheuttama krapula, joten hyvältä tuntui!

Eiliseksi suunnittelemani kävelylenkki vaihtuikin sitten kävelyn ja juoksun yhdistelmäksi. En oikein tiedä, miten siinä niin pääsi käymään, mutta heti autosta noustuani tuntui olo niin energiseltä, etten yksinkertaisesti malttanut kävellä. Hölkkäsin ensin 5,4 km lenkin, minkä jälkeen vielä kävelin neljä kilometriä. Koko alkukesän vaivannut jalan puutuminen ei ollut tällä kertaa niin paha, mikä herätti lupauksia paremmasta.

Tänään sitten kokeilin pitkästä aikaa "intervalliharjoitusta": minuutti juoksua/hölkkää, puoli minuuttia kävelyä. Alkuperäisenä aikomuksena oli itse asiassa taas vain kävellä, mutta lähdin hieman liian lujaa liikkeelle, jolloin penikat alkoivat motkottaa - tuntui paremmalta pistää välillä juoksuksi. Täytyy sanoa, että oli todella hyvä fiilis! Kävelytaukojen ansiosta minuutin juoksun pystyi menemään yllättävänkin kovaa, joskin tajusin tämän vasta lenkin loppuvaiheessa. Ja vaikka kolmasosa lenkistä olikin rauhallista kävelyä, koko lenkin keskivauhti vastasi hyvin palauttavan lenkin vauhtia (7:36/km). Kivaa! Kaiken kukkuraksi ajoituskin oli täydellinen: kengännauha aukesi vasta  lenkin loputtua, ja sade alkoi ehkä viisi minuuttia sen jälkeen, kun pääsin autoon.

Tällainen juhannus siis täällä, toivottavasti sade ei haittaa mökkeilijöitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti