lauantai 2. kesäkuuta 2012

Leppoisa lauantai

Viikonloppu on saapunut kuin varkain, ja koko viikon kestänyt positiivinen fiilis vain jatkuu! Takana on hyvin nukuttu yö ja - mikä tärkeintä - rauhallinen ja kiireetön aamu (itse asiassa hörpin vieläkin aamukahvia). Iltapäivästä pitää käydä skoolaamassa ylioppilasta, mutta muuten ei ole mitään ohjelmaa - sweet!

Eilen suuntasimme kaverini kanssa Tampereelle golfaamaan (eräs yhteinen ystävämme asuu Ikaalisissa, ja tämän vuoksi treffaamme usein Tampereen suunnalla). Automatka meni todella nopeasti kaikenlaisista asioista höpötellessä, ja kun pääsimme perille Tammer-golfiin, näytti kaikki aivan mainiolta: taivas oli pilvinen, mutta vettä ei Forecan vakuutteluista huolimatta tullut. Pelikin meni ihan kohtalaisesti (mm. vuoden ensimmäinen birdie!), ja sielu lepäsi. Laihduttajaahan ilahduttaa tietysti myös tieto siitä, että golfkierroksella kuluu suunnilleen yhtä paljon energiaa kuin kahdella pitkällä juoksulenkillä. Eilen neljän tunnin kävelyhuitomisen jälkeen sykemittari ilmoitti kaloreita palaneen 2039, ja tällaiseen lukemaan on todella vaikea päästä pelkällä kävelyllä tai juoksulla (puolimaratonilla saattaa kulua saman verran energiaa). Kaiken lisäksi golf on hyvin jalkaystävällinen laji, sillä ruohoalusta on pehmeä, eikä juoksuaskeleita tarvitse ottaa.

Golf tarjoaa virkistystä keholle ja mieh... mielelle.

Kierroksen jälkeen kävimme vielä Pancho Villa -nimisessä ravintolassa syömässä. Kello oli tuolloin jo kymmenen, joten söimme vain pikaisesti ja lähdimme sitten kotia kohti. Mukava reissu, ei voi muuta sanoa!

Tänään on siis Laiskurin tauko- ja tankkauspäivä, mutta huomiseksi on taas varattu golfkierros. Juoksulenkit jäivät tällä viikolla tiistain hölköttelyyn, mutta kaksi kävelylenkkiä ja kolme golfkierrosta tekevät viikosta liikunnallisesti oikein hyvän. Mukavaa viikonloppua lukijoille ja onnea kaikille koulunsa/opiskelunsa päättäville!

5 kommenttia:

 1. Kyllä Tampere on aina visiitin arvoinen! :-) Mahtavat sun kävelymäärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä täytynee tulkita niin, että Iloinen ilostuttaa Tampereen suunnalla? :) Ja tosiaan, kävely ja golf tekevät hyvää koiville myös juoksua ajatellen, ja varmaan tästä vähitellen juoksukilometritkin lähtevät nousuun!

   Poista
  2. oikein arvattu... täällähän minä. Tamperetta pitää aina kehaista!

   Poista
 2. Aika kova kalorinkulutus. Mistä tuo iso energian käyttö koostuu, pitkäkestoisesta pelistä? Minkälainen keskisyke neljän tunnin pelissä on?

  Intensiivisessä saliharjoittelussa tai kovatempoisella juoksulenkillä noin 1000kcal / tunti on aika normaali kulutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova energiankulutus perustuu golfissa nimenomaan siihen, että kierroksen aikana kävellään monipuolisessa maastossa käytännössä yhtäjaksoisesti neljä tuntia. Kysynkin usein kavereiltani, jotka ihmettelevät onko golfissa mitään järkeä, milloin he kävivät viimeksi neljän tunnin kävelyllä. Aika harva on nimittäin käynyt. ;)

   Viime kierroksella keskisykkeeni oli 116, ja maksimi kävi jyrkän mäen päällä kurkkaamassa 162:ssa. Luulisin, että kevytkin hölkkä kuluttaa kaloreita n. 50% enemmän kuin golf, mutta pitkiä lenkkejä ei voi juosta ihan joka päivä, ja neljän tunnin kevyt hölkkä on ainakin itselläni jo siellä maratonin ja puolikkaan välissä. Golfia sen sijaan voi pelata viitenäkin päivänä viikossa ilman totaalista uupumusta, mikä on painonpudottajalle aika kiva juttu! ;)

   Poista