torstai 20. lokakuuta 2011

Baariin vai juoksemaan?

Laiskurilla on tapana vastata kysymykseen "miksi olet kielentutkija" siten, että "pysyypähän poissa baarista". No, tuo pitää paikkansa vain mitä työaikaan tulee - iltamenot ovat useinkin vieneet Laiskurin oluthanojen äärelle. Tänään voisi kuitenkin kysyä: "miksi juokset", niin että vastaus olisi aivan sama. Alkuillasta tuli nimittäin melkoisen suuri mielihalu siirtyä lähipubin puolelle rentoutumaan oluttuopposen pariin. Ja mikäs siinä, ihan hyvinhän sitä olisi voinut mennäkin ilman suurempia tunnontuskia. Olin kuitenkin jo mielessäni päättänyt, että tällä viikolla lauantai riittää karkkipäiväksi, joten taistelin houkutusta vastaan parhaani mukaan. Lopulta totesin, että on parasta siirtyä kauemmaksi baarin viettelevästä kutsusta, ja mikäpä olisikaan parempi pakopaikka kuin tuttu ja turvallinen lenkkipolku!

Tiesin, että eilisen enkan jälkeen ei kannata lähteä rykimään, joten menin Paloheinän lenkin todella rauhallista vauhtia (54:45, 7:36/km, keskisyke 149). Täytyy muuten mainostaa, että hiekkatiet ovat tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa juoksua ajatellen - antavat sopivasti periksi, mutta ovat kuitenkin kyllin jykeviä, niin että askel ei liu'u liikaa. Lämpötilakin oli ihan sopiva, tosin alkumatkasta hieman paleli. Tämä oli kuitenkin, yllätys yllätys, täysin Laiskurin omaa syytä!

Eilisen lenkin jälkihuumassa unohdin nimittäin lenkillä pitämäni fleece-takin autoon marinoitumaan. No, mikäpäs siinä, jos ihan aidosti nauttii siitä, että takki on jääkylmä ja vieläkin omasta hiestä märkä! Onneksi kroppa tuottaa niin paljon lämpöä hölkätessä, että kylmyys unohtuu äkkiä, mutta hetken aikaa oma tyhmyys herätti kyllä, jälleen kerran, aitoa ihmettelyä. :)

Nyt on siis päivän houkutukset voitettu ja on aika levätä vähän. Huomasin, että melko laiskan viime viikon jälkeen olen nyt käynyt viitenä peräkkäisenä päivänä lenkillä (yht. 36 km)! Yllättävän hyvin ovat jalat jaksaneet, ihan ihmetellä täytyy. Huomenna on sitten vuorossa kevyttä kävelyä golfin muodossa, siitä se viikonloppu alkaakin aivan loistavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti