keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Välitavoitteen välitavoite

Laiskuri teki tänään muutoksen liikuntasuunnitelmiinsa - kuntonyrkkeily jäi reisijumin pelossa väliin, ja tilalle tuli taas tuttuakin tutumpi 7,2 kilometrin juoksulenkki! Jälkikäteen on todettava, että valinta oli oikea, tai ainakin hyvin palkitseva. Juoksu kulki kuin unelma, ja saavutin taas uuden välitavoitteen - juoksin nimittäin ensi kertaa juoksuharrastuksen aloittamisen jälkeen alle kuuden minuutin kilometrivauhtia! Kaiken kaikkiaan 7,2 kilometriin kului aikaa 42:58 (5:58/km), keskisyke oli 170 ja maksimi 187, joten keskisyke oli itse asiassa sama kuin kaksi ja puoli viikkoa sitten juostussa edellisessä ennätyksessä, johon kului 1:13 enemmän aikaa!

Tieto Laiskurin uudesta ennätyksestä otettiin
maailmalla vastaan pidättyneen tyytyväisesti.
Pyrin tänään juoksemaan mahdollisimman paljon "fiiliksen mukaan". En katsonut ensimmäisen parin kilometrin aikana kelloa/sykettä ollenkaan, vaan menin sitä vauhtia, mikä hyvältä tuntui. Kahden ja puolen kilometrin kohdalla vilkaisin ensimmäistä kertaa vauhtia ja totesin, että olin edellistä ennätysjuoksua puolitoista minuuttia jäljessä. Olen siis tullut viimeiset 4,7 kilometriä aika napakasti! Mukava oli huomata, että ennätys syntyi loppujen lopuksi aika kevyesti ja kone alkoi piiputtaa vasta aivan lopussa. Jaloissa olisi kyllä riittänyt tänään puhtia vaikka mihin, mutta keuhkot olivat sitä mieltä, että nyt on laardia liikutettu tarpeeksi pitkään tuolla vauhdilla. :)

Olen aikaisemminkin puhunut tavoitteista ja niiden hyvistä ja huonoista puolista. Nyt annan itselleni luvan nauttia hyvästä olosta: tästä on hyvä lähteä rakentamaan jatkoa! Ensimmäisenä suurena (juoksemis)tavoitteenahan minulla on päästä kuuden minuutin kilometrivauhtiin kympin lenkillä, vieläpä niin, että se ei tuottaisi kauheaa tuskaa. Tuohon tavoitteeseen on vielä paljon matkaa, mutta kiire ei ole mihinkään!

Nyt sitten nauttimaan laatuajasta: digiboksilla odottaa CSI ja jääkaapissa iltasalaatti! Elämä tuntuu joskus aika hyvältä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti