lauantai 1. lokakuuta 2011

Ennätys kauniina syyspäivänä

Tänään piti olla taas "ihan varmasti" lepopäivä, mutta kuinkas sitten kävikään! Pääsin livahtamaan eilen vieraiden kestitsemisestä suhteellisen aikaisin kotiin, eikä olo tänään ollut lainkaan huono, mitä nyt vähän aamulla väsytti normaalia enemmän. Kauppareissulla totesin, että ilma ulkona on aivan fantastinen - eihän tällaista päivää voi tuhlata sisällä nyhjöttämiseen! Kun jalatkin tuntuivat suhteellisen virkeiltä, lähdin päättäväisesti Paloheinää kohti.

Perillä lämmittelin lihaksia hetken ja napsin pari kuvaakin. Tässä pieni maistiainen niille, joille paikka on vieras:

Paloheinän kahvio, jonka kulmalta lähtee
Laiskurin tyypillinen 7,2 km lenkki.

Lähdin taas varovaisesti liikkeelle, mutta puolen kilometrin jälkeen huomasin, että syke pysyy paljon totuttua alhaisempana (130:n tienoilla). Päättelin tästä, että kroppa voisi tänään vähäisestä levosta huolimatta kestää vähän lujempaakin vauhtia! Lähdinkin sitten etenemään reippaampaa tahtia, pyrkimyksenäni ylläpitää vauhti tasaisena loppuun saakka.

Huomasin matkan varrella, että tulin jokaiselle epäviralliselle väliaikapisteelle nopeammin kuin koskaan aikaisemmin - nyt ei muuta kuin lisää tsemppiä ja uusi ennätys haltuun! Pitkäkosken risteyksessä totesin, että vain totaalinen hyytyminen voi estää reittiennätyksen syntymisen, mikä antoi puuskuttavalle Laiskurille vielä uusia voimia. Vaikka loppukiri ei tällä kertaa mikään valtava ollutkaan, vauhti pysyi tasaisena ja ennätys parani huimasti: vanha enkka oli 46:08, uusi ennätys 44:11 - lähes kahden minuutin parannus siis! Täytyy tosin muistaa, että edellisessä ennätyksessä juoksin puolet matkasta paljon rauhallisemmin. Tänään keskisyke oli 170 ja keskivauhti 6:08/km, mihin olen enemmän kuin tyytyväinen, hyvä hyvä! Pikku hiljaa lähestytään sitä kuuden minuutin kilometrivauhtia!

Tajusin muuten vasta äsken sykemittarin päiväkirjaa täyttäessäni, että tämä edellinen ennätykseni oli niinkin kaukaa kuin tämän viikon maanantailta... Nyt olisi ehkä ihan hyvä mennä ensi viikko taas rauhallisempia lenkkejä ja keskittyä peruskunnon kasvattamiseen. Uusia ennätyksiähän tulee harrastuksen alkuvaiheessa helposti, varsinkin, jos paino putoaa tasaisesti.

Näissä iloisissa tunnelmissa Laiskuri toivottaa kaikille hyvää viikonloppua - toivottavasti mahdollisimman moni pääsee nauttimaan ulkoilusta ja huikeasta syyssäästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti