sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kommelluksia

Laiskurin kummi-viikonloppu on nyt onnellisesti ohitse, mutta aivan ilman kommelluksia ei selvitty. Kummipoikani ristiäiset pidettiin siis eilen Pornaisissa ystäväni perheen kesämökillä. Minut oli kutsuttu jäämään mökille ristiäisten jälkeen yöksi, joten pakkasin jo perjantaina kaiken tarpeellisen valmiiksi. Ristiäisten piti alkaa kahdeltatoista, ja koska paikka oli minulle vieras (ja sellaisen perinteisen hiekkatie-kompleksin päässä), lähdin hyvissä ajoin kohti juhlapaikkaa.

Ehdin autossa istuessani jo pariin kertaan miettiä, kuinka hyvä oli lähteä ajamaan ilman stressiä ja kiirettä. Tämä itsetyytyväisyyden puuska koki kuitenkin kamalan lopun Lahden moottoritietä lähestyessäni, kun tajusin unohtaneeni kummipoikani lahjan kotiin! Siinä pääsi kyllä pari kirosanaa, pakko myöntää... Mutta mikään ei auttanut: pikainen U-käännös ja kiireen vilkkaa kotiin. Onnistuin autosta kotiin syöksyessäni nirhaisemaan vielä sääreni auton oveen, joten nyt tuossa nilkan yläpuolella on melko komea vekki...

Tähän toilailuun kului sen verran aikaa, että ruhtinaallinen kiireettömyyteni olikin yhtäkkiä vaihtunut tulipalokiireeseen! Myönnän, että nopeusrajoitukset olivat todellakin "suuntaa antavia", kun kiihdytin uudestaan matkaan. Onneksi Google Mapsista lataamani ajo-ohjeet pitivät kutinsa, ja kurvasin rallitaipaleeni päätteeksi mökin pihaan viittä vaille kaksitoista.

Ne ristiäiset olivatkin vasta yhdeltä.

Että näin. Aikaisesta saapumisestani hämmentynyt isäntäväki viihdytti Laiskuria kiertokävelyllä mökin pihapiirissä, minkä jälkeen ehdin jutella isovanhempien kanssa aika hyvän tovin ennen kuin pappi saapui paikalle!

Itse ristiäiset menivät todella mukavasti, ja kaikki olivat iloisella mielellä. Kummipoikanikin oli todella suloinen tapaus (näin hänet siis ensimmäistä kertaa, koska perhe asuu ulkomailla) ja onnellisen tietämätön ympäristönsä tapahtumista. :)

Illalla sitten saunottiin ja syötiin. Kaikki oli aamu-toilailujen jälkeen mennyt aivan nappiin, joten jotainhan oli ihan pakko tapahtua. Tällä kertaa päätin sitten illallisen aluksi kohottaa tunnelmaa kaatamalla lasillisen punaviiniä pöytäliinalle, tuolille, matolle, syliini ja vieruskaverini syliin. Ihan oikeasti, lasin sisältö ei olisi mitenkään voinut levitä laajemmalle alalle! Oh, the shame. Onneksi ihmiset olivat suht väsyneitä, joten pääsin itsekin pian ruoan jälkeen pakoon unten maille.

Tapahtumarikas päivä siis kaiken kaikkiaan! Tänään pelasimme sitten kummipoikani isän kanssa kierroksen golfia, minkä jälkeen oli vuorossa kotimatka. Ai niin, pitihän minun ennen sitä ajaa taas Helsinkiin hakemaan puhtaat housut, kun ei sattunut toista vaatekertaa matkaan. Eli aika vahvaa suoritusta Laiskurilta - tästä on hyvä jatkaa kohti uusia nöyryytyksiä!

2 kommenttia:

 1. Huh - olipas siinä tapahtumia! :) Onpahan mitä muistella tylsänä arkipäivänä.

  Rentoa viikon alkua ja mukavia juoksulenkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyy vain ottaa huumorilla. :) Kiitoksia samoin, nautihan juoksusta sinäkin!

   Poista