maanantai 16. heinäkuuta 2012

Tervasaaren ympäriajot

Jos Laiskurin lepopäivästä ihan hakemalla hakee jotain puutteita, niin kaipa sitten 6,7 km iltalenkki lasketaan pieneksi fibaksi. En oikein tiedä, miten näin pääsi käymään, sillä päivä oli täysin pedattu sohvalla makaamiselle! Tässä täytyy lähteä ihan yöstä liikkeelle, sillä aamulla väsytti vielä aivan turkasesti.

Laiskurin rappuun on nimittäin muuttanut ilmeisen... hmm... aktiivinen pariskunta, jolla on ollut tapana natisuttaa sänkyään pitkään ja hartaasti juuri, kun olen menossa nukkumaan. Onneksi sieltä ei kuulu muita ääniä, mutta tarpeeksi häiritsevää tuokin. Viime yönä meno oli sen verran harrasta, että jouduin pyöriskelemään kädet korvissa ainakin puoli tuntia ennen kuin uni tuli.

Neljän aikoihin sitten oli uuden herätyksen vuoro: Laiskurin kartanoon oli eksynyt kenties maailman äänekkäin pörriäinen, joka itsepintaisesti yritti puskea vapauteen ikkunalasin lävitse. Tällä kertaa olin niin väsynyt, etten jaksanut edes nousta auttamaan kaveria ulos (tai hengiltä). Joka tapauksessa kun aamulla heräsin vesisateeseen, olin oikein iloinen siitä, että tänään oli tulossa lepopäivä.

Illalla töiden jälkeen olo oli kuitenkin aivan toinen. Enää ei väsyttänyt ollenkaan, ja tein tosi pahan virheen, kun katsoin Suurimman pudottajan uusimman jakson. Eihän sen jälkeen voinut kuin tuntea olonsa läskiksi ja laiskaksi - siispä ylös, ulos ja lenkille! En kuitenkaan enää iltamyöhään jaksanut ajaa Paloheinään, vaan kävelin läheiseen Tervasaareen, jonka ympäri kulkee jalkaystävällinen hiekkatie. Kartan mukaan matkaa saaren ympäri tulee pikkaisen yli 600 metriä, joten aika monta kierrosta saa veivata ennen kuin minkäänlainen lenkki tulee täyteen.

Tänään kiersin saaren lopulta 11 kertaa, joista 10 kierrosta melko tasaista 4:15 - 4:20 vauhtia. Viimeisen kiekan kirin sitten aikaan 3:05. Ihan mukavasti siis kulki kiri, vaikka ei todellakaan siltä juostessa tuntunut! Koko lenkki kesti 45:45 (keskivauhti leppoisat 6:50/km). Jatkossa tuskin tulen tuolla ihan hirveästi juoksemaan, mutta onhan se ihan mukava vaihtoehto, jos ei jaksa pidemmälle lähteä.

Huomiseksi on varattu taas golfkierros, joten viikko jatkuu mukavasti liikunnan merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti