sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Sunnuntaikävely

Eilen oli golfkierroksen jälkeen vuorossa rento ilta ystävien seurassa. Koska illallisen kanssa nautittiin jonkin verran viiniä ja olutta, jätin auton suosiolla ystäväni luokse Pohjois-Helsinkiin ja tulin toisen kaverini kyydillä kotiin.

Tänään piti sitten lähteä hakemaan autoa takaisin. Yhdistin tällä kertaa huvin hyötyyn, ja päätin hoitaa hakureissun kävellen. Tämä toimi oikein hyvänä pitkänä ja (melko) kevyenä harjoituksena, sillä matkaa oli taitettavana lähes 16 km! Oli itse asiassa oikein kiva kävellä kantakaupungista lähiöiden puolelle. Harvemmin tulee nimittäin keskustan alueella käveltyä, joten nyt pääsi lähes "turistina" tiirailemaan kaupungin menoa.

Tässä vaiheessa Laiskuri oli jo kaukana kotoa.

Kaupunginosien väliset erot tulivat muuten todella selvästi esiin. Kalliossa oli eläväinen ja monikulttuurinen meininki, kun taas heti Vallilan puolella oli hiljaista ja uneliasta. Koskelasta eteenpäin ihmiset tuntuivatkin sitten olevan sunnuntaipuuhissaan, ja kaduilla oli hyvin tyhjää. Mutta mukava reissu siis kaiken kaikkiaan! Aikaa tähän sunnuntai-reippailuun kului yhdellä juomatauolla tasan kolme tuntia.

Helsinki on Suomen urbaani keskus. Näkymä Tuomarinkylästä.

Jalkapohjat ovat nyt hieman väsyneet, koska suurin osa matkasta kulki asfalttiteitä pitkin. Olisi kyllä kiva saada jalat tottumaan asfaltinkin rasitukseen, sillä se avaisi aivan uudenlaisia juoksureittejä! Huomenna taidan kuitenkin taas painua hiekkateitä tallaamaan lempireiteilleni Paloheinään - asfaltin haasteet odottakoot. :)

6 kommenttia:

  1. Huh, 16km kävellen tuntuu tooooosi pitkältä matkalta! Olen tainnut siis laiskistua juoksun myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassuahan tuossa on nimenomaan se, että käveltynä 16 km on oikeasti aika pitkä matka, mutta juostuna sen voisi ottaa ihan säännöllisestikin ohjelmaan pitkänä lenkkinä! :)

      Poista
    2. Niin. Sissi olit kun kävelit :)

      Poista
    3. Noo, tiedä häntä, mutta kiitos. :) Kiva oli kieltämättä olla perillä! :D

      Poista
    4. Joko sinulla ostettuna se kehumani vekotin? :)

      Poista
    5. Vielä ei ole kerinnyt kaupoille, mutta vakavasti sitä vieläkin harkitsen! Tosi kätevältähän se kyllä vaikuttaa.

      Poista