lauantai 7. tammikuuta 2012

Juoksemisen nautintoa

Jokainen juoksun harrastaja tietää, että toisina päivinä juoksu tuntuu kulkevan kuin itsestään, toisina taas eteneminen on silkkaa tervanjuontia. Tänään itselläni oli vuorossa lenkki, joka oli alusta loppuun saakka pelkkää nautintoa! Jalat, varsinkin reidet, tuntuivat todella vahvoilta ja hyvin levänneiltä, ja yön aikana sataneen lumen päällä oli oikein hyvä juosta. Uudet kengätkin tuntuivat sopivilta, joten pääsin nauttimaan vaivattomasta hölkkäämisestä ajatusten harhaillessa siellä täällä!

Käväisin ennen lenkkiä moikkaamassa vanhempiani, ja päätin tällä kertaa myös aloittaa lenkin heidän kotioveltaan (asuin tuolla itse myös lapsuuteni). Kiersin 8,5 km pätkän, jota olen viimeksi tahkonnut joskus lukioikäisenä. Harmi kyllä, en enää muista, mihin aikaan lenkki tuolloin kulki, mutta tänään siihen meni nautiskellen aikaa 1:01:14 (7:12/km). Nyt oli kyllä niin hyvä päivä, että samaa vauhtia olisi ollut helppo pitää yllä paljon pidempäänkin, mutta hyvä näinkin. Pakkasta oli muutama aste, ja hyvältä tuntui kaikin puolin.

Otetaanpas tähän vielä pari ruokauutista: Laiskuri on nimittäin tehnyt kaupan hyllyltä pari hienoa löytöä! Toinen löydöistä on Pirkan valmisruoka - lihakaalilaatikko, jossa on kaloreita muistaakseni n. 90kcal/100g. Maistuvaa ja kevyttä, jos ei kotona jaksa laittaa (arvatkaapa jaksaako Laiskuri). Tietenkin jos vihaa kaaliruokia, tuo ei ehkä ole se ykkösjuttu. Toinen uusi suosikki löytyi leipähyllyltä: Vaasan jälkiuuni-ruispaloissa on käytetty ainoastaan ruista (ei siis esim. kauraa seassa), ja siinä on peräti 17% kuitua! Maukasta, ja myös hampaille vähän tekemistä. :)

Nyt on kaikki kyllä oikein hyvin. Jos unirytmin saisi vielä keikautettua Suomen aikaan, niin elämä olisi liki täydellistä, ainakin ennen seuraavaa työsumaa! :)

2 kommenttia:

  1. melkein saman mittaisen lenkin kiersin minäkin tänään (8km),mutta täällä oli sellainen päivä, että lenkki oli aikamoista tervanjuontia :F.
    onneksi tuli sentään lunta, uusi lumi kun ei ole liukastakaan! Eikä tarvinnut snorkkeliakaan lenkillä :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä sää oli tosiaan juosta! Ja näinhän se menee, joskus kulkee, joskus ei. :)

    VastaaPoista