sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet(?) kujeet!

Nyt on nukuttu aikaeroa ja univelkaa mukavasti pois, ja on pienen väliyhteenvedon aika. Tehdäänpä vaikka sellainen perinteinen "plussat ja miinukset" -lista, joka paljastaa, mitkä asiat ovat menneet  hyvin ja missä olisi vielä parantamisen varaa.

Syksyn plussat
  • Juoksulenkkejä yhteensä 48 kpl
  • Matkaa taivallettu 365,1 km (lenkin keskipituus 7,6 km)
  • Sekä peruskunto että vauhtikestävyys parantuneet kohtalaisen mukavasti
  • 7,3 km suosikkilenkin ennätys parantunut lähes neljä minuuttia (nyt 42:58, juostu tosin jo 19.10.)
  • Peloista huolimatta jalat ovat kestäneet uuden harrastuksen hienosti. Välillä on jokin paikka vähän jomottanut, mutta urheilijahan ei tervettä päivää näe. :)
  • Juoksu on tuonut kunnon kohentumisen lisäksi paljon hyvää elämään - on syntynyt jonkinlainen "hyvä riippuvuus", joka auttaa myös hillitsemään stressiä.
  • Blogi on tukenut juoksuharrastusta (ja elämää muutenkin) todella mukavasti - jaettu ilo on paras ilo, ja jaetut surutkin tuntuvat helpommilta kantaa. Blogi on kerännyt verrattain pienen, mutta sitäkin mukavamman ja sympaattisemman lukijakunnan, jota Laiskuri lämpimästi tervehtii ja kiittää. :)

Syksyn miinukset
  • Joulukuu meni työ- ja siviilikiireiden vuoksi melko lailla plörinäksi. Juoksumäärät jäivät todella vähäisiksi (29,2 km), ja vapaa-aika keskittyi lähinnä kunnon tuhoamiseen, ei kohentamiseen.
  • Paino ei ole pudonnut lainkaan samassa suhteessa kunnon paranemisen kanssa. Tässä on Laiskurilla selvä miettimisen paikka.

Plussia näyttäisi siis olevan aika paljon enemmän kuin miinuksia! Kuitenkin tuo painon paikallaan pysyminen on kieltämättä aika iso miinus. Toisaalta voisi ajatella, että ilman ahkeraa liikuntaa olisi paino aivan varmasti noussut, joten siinä mielessä on edes vähän aihetta tyytyväisyyteen. Jotain täytyy kuitenkin tehdä toisin, sillä olisi mukava, että terveellinen elämäntapa näkyisi muullakin tavalla kuin sekuntikellon loppuajassa.

Joulukuu varmastikin kiteytti painonpudotuksen suurimman haasteen: Laiskurin sosiaalinen elämä on turhan aktiivista, ja siihen liittyy valitettavan usein muutama olut ja illallinen (tai roskaruokaa). Tällainenhan ei haittaisi lainkaan, jos kyseessä olisi pari kertaa kuukaudessa tapahtuva juttu, mutta kerran-pari viikossa... se ei vain käy päinsä! Nyt onkin hyvä hetki tehdä maltillinen uudenvuoden lupaus, jonka avulla vuosi pääsee käynnistymään mahdollisimman hyvin: Laiskuri lupaa ja vakuuttaa, ettei ennen viikon etelän lomaansa (tammikuun lopulla) koskekaan alkoholiin tai roskaruokaan. Tämän jälkeen pyrin sitten jollain tavalla säännöstelemään "ulkoilujani" niin, että pääpaino on ja pysyy terveellisessä elämässä.


Laiskuri liittyy uudenvuoden lupauksen tehneiden sankkaan joukkoon.

Oikein hyvää vuotta 2012 kaikille lukijoille, palataan huomenna uusien tavoitteiden parissa!

10 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta! Ja liikunnallista sellaista :)

    VastaaPoista
  2. Quantinan sivuilta löysin tänne. Hän vakuutti Laiskurin olevan syksyllä puolimaratonkunnossa. Eikö olekin hienoa, että hän luottaa tekemiseemme niin paljon, että julkisesti äityy kehumaan ja me sitä kautta emme kehtaa oikeastaan olla haastetta vastaanottamatta ;)

    Onnellista alkanutta vuotta! Onnistuneita, hyvämielisiä juoksuja ja kunnon kohenemista edelleen!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset toivotuksista Foodie ja Kaneli, oikein hyvää vuotta teillekin ja liikunnan iloa! Quantina on kieltämättä aika ovela, mutta hienolla tavalla - itse vietin tänään puolisen tuntia maraton-sivustoa silmäillessä ja kesäisistä juoksukeleistä haaveillessa... :) Oletko Kaneli muuten jo katsonut sivuilta löytyvän reittivideon? Nostattaa hyvin juoksufiilistä! :)

    VastaaPoista
  4. Kuules Laiskuri, en uskalla mennä edes sivuille, jotta ei juoksuhulluus vie mennessään ;) Vai pitäisikö sittenkin? Ja ilmoittautuakin, huoh :D

    VastaaPoista
  5. Mene, mene! :) Siinä alkaa jo itse ikään kuin juosta matkaa - ajatus harhailee miettimään ylä- ja alamäkiä, vauhdinjakoa jne... :) Motivaatiota siitä vain saa..!

    VastaaPoista
  6. Eiiiiiiiiiiii, onko siellä mäkiäkin? En minä sitten :D

    VastaaPoista
  7. Höpsistä, ihan lempeiltä nousuilta ne näyttivät! :D

    VastaaPoista
  8. Tasamaajuoksijalle kova koitos, toisaalta kahdeksan kuukautta aikaa. Katsotaan :)

    VastaaPoista
  9. Juu, on hyvää aikaa kokeilla vähän mäkisempiäkin maastoja! Mutta eipä mäissä mitään suurempaa pelättävää ole, vähän raskaammalta juoksu toki hetken aikaa tuntuu. :)

    VastaaPoista
  10. Ihan itseänne saatte syyttää puolimaratonhaasteesta, kun olette niin hyviä!

    Kaneli: Varalan reitti on suhteellisen tasainen eli ei mitään pahoja nousuja - paitsi viimeinen kilometri. ;D Että ei muuta kuin mäkiä kiipeilemään, niin matka taittuu helpommin kuin uskotkaan. Reitti on nätti ja nautinnollinen juosta. :)

    VastaaPoista