torstai 5. tammikuuta 2012

Uudet popot

Laiskuri otti tänään itseään niskasta kiinni ja toteutti pitkäaikaisen aikomuksensa uusien juoksukenkien hankkimisesta! Pontta tähän toi Quantinan muistutus alennusmyynneistä - jos halvalla saa, niin syntihän se olisi olla ostamatta! Myös Säätäjä-ässä antoi vinkkejä hyvistä kengistä, joten eihän tässä mikään auttanut: Mikonkadun Intersportiin kävi Laiskurin tie.

Heti sisään astuessani huomasin tulleeni oikeaan paikkaan: seinät ja hyllyt notkuivat juoksukenkiä, joista moni sattui olemaan vielä alennuksessa. Jonkinlaisen jalka-analyysinkin olisi liikkeessä saanut ilmaiseksi, mutta juuri kun varovasti aloin haahuilla mittamiestä kohden, joku polvivaivainen lenkkeilijä työnsi koipensa mitattavaksi. Toimenpiteessä tuntui kestävän sen verran aikaa, että päätin unohtaa koko jutun ja jäin suosiolla katselemaan kenkiä yksikseni.

Koska Helsingin talvi on mitä on, päätin tällä kerralla siirtää nastallisten kenkien ostamisen tuonnemmaksi. Jos tulee jäisiä säitä, niin sitten käydään ostoksilla uudemman kerran. Mukaan kaupasta tarttuivat lopulta Adidaksen SNova Riot 3 GTX M -malliset kengät, jotka olivat roimassa alennuksessa (à €150,00, nyt €89,90). Laiskuri järkeili, että jos lenkkareilla on noin komea nimi, ne eivät voi olla huonot! ;)

Juokseminen on välineurheilua. Kuvassa Laiskurin uusi ennätyskone.

Hieman jouduin kaupassa arpomaan kahden koon väliltä, joten toivottavasti ei tullut tehtyä väärää valintaa - aika näyttää. Joka tapauksessa ensimmäinen lenkkikin on nyt uusilla kengillä takana, ja kaikki sujui vallan mainiosti!

Koska hankin kengät lähinnä asfalttijuoksua ajatellen, päätin lähteä kiertämään Töölönlahtea, jossa n. puolet matkasta menee asfalttitietä pitkin, toinen puolikas sitten hiekkatietä. Kävelin ensin Pitkänsillan kupeeseen, josta lähdin hölkkäämään kohti Töölönlahtea. Vaikka asfaltilla juokseminen ei näilläkään kengillä mitään herkkua ole, on ero vanhoihin kenkiin kuitenkin aika selvä - ihan kohtalaiselta tuntui! En viitsinyt kovin pitkää lenkkiä uusilla kengillä tehdä, mutta 4,8 km kulki hyvin epätasaista vauhtia aikaan 32:56 (6:52/km).

Nyt on taas levon aika. Luulen, että ainakin alkuun on viisasta pitää myös välipäivistä kiinni, kun juoksualusta on muuttunut vähän vihamielisemmäksi. Muistan, että joskus parikymppisenä innostuin käymään liian pitkillä lenkeillä asfalttialustalla, minkä seurauksena kärsin penikkataudista toista vuotta. Ei enää sellaista, kiitos. :)

2 kommenttia:

  1. Hienot popot - onnea niistä ja onnistuneita juoksuja :)

    Omat juoksulenkkarit näyttävät tuollaisten rinnalla kulahtaneilta, ei-välineurheilu -kengiltä :D Mutta mutta, vielä niillä juoksee. Tosin nythän kannattaisi hyödyntää aleshoppailut.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, Kaneli! Luulenpa, että kenkien kuuluukin olla vähän kulahtaneen näköiset, koska silloin ne istuvat jalkaan paremmin. :) Vanhat kenkäni olisivat riittäneet minulle ihan hyvin, mutta nämä uudet lenkkarit ovat paremmin pehmustetut, mikä asfaltilla juostessa on minulle aika tärkeä juttu.

    VastaaPoista