sunnuntai 6. marraskuuta 2011

14 kilometriä nautintoa

Tänään on Laiskurilla ollut päivä, jollaisesta voi vain haaveilla. Herätyskello ei ollut soimassa, joten aamu-unet jatkuivat piiiitkään! Tällainen krooninen aamutorkku ei kerta kaikkiaan voi toivoa parempaa aloistusta päivälleen! Hitaan heräämisen ja aamiaisen jälkeen siirryin sitten Paloheinään, jossa pilvinen sää ja kuusi lämpöastetta jo odottivatkin Laiskuria rauhalliselle lenkille. Koska viikon muut lenkit menivät vauhtikestävyyden kohentamiseen, oli tänään pitkästä aikaa vuorossa pidempi lenkki hitaalla vauhdilla.


Laiskuri lempiharrastuksensa parissa.

Juoksu (tai siis hölkkä) tuntui tänään todella hyvältä. Menin niin rauhallista vauhtia, että missään vaiheessa ei edes hengästyttänyt, ja välillä oikein säpsähdin, kun mieli oli harhaillut jonnekin aivan muualle! Aivan upeaa nollausta, ei voi muuta sanoa. No, lopulta kiersin normilenkkini kahteen kertaan, mikä tekee 14,4 km. Aikaa tähän kului 1:47:41, joten keskivauhti oli leppoisat 7:31/km. Tulin tosin jälkimmäisen puoliskon huomattavasti ensimmäistä nopeammin, joten vauhti ei ollut aivan tasaista. Ainoa huono puoli lenkissä oli, että jossain 11-12 kilometrin kohdalla alkoivat oikean jalan takareisi ja polvi hieman vihoitella. Luulen, että kyse oli ainakin reiden osalta vain nestehukasta ja energiavajeesta, sillä olin tuossa vaiheessa kuluttanut jo aamiaisesta saadun energian kokonaan. Novellea menikin parkkipaikalla lähes litra aika nopeaan tahtiin...

Tämä lenkki opetti Laiskurille ainakin sen, että esimerkiksi hyvään puolimaraton-suoritukseen täytyy valmistautua myös energiatankkauksen muodossa. Oikeat juoksijat käyttävät ilmeisesti juoksun aikana jonkinlaisia energiageelejä, jotka imeytyvät nopeasti ja vahvistavat väsyneitä lihaksia. Täytynee tutustua asiaan sitten, kun oma suoritus tulee ajankohtaisemmaksi... Joka tapauksessa tuntui tänään vähän hassulta, että syke pysyi koko ajan matalana (keskisyke 151), ja juoksukunnon puolesta olisi voinut hyvin vetää vaikka sen puolimaratonin pituisen lenkin, mutta jalkojen lihakset eivät olisi siitä pitäneet lainkaan. No, tällaista harjoittelua ja kantapään kautta opettelua tämä Laiskurin juoksuharrastus on...! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti