tiistai 15. marraskuuta 2011

Rääks

Olipahan kertakaikkisen kamala lenkki! Pohdin itse asiassa jo päivällä, onko tänään sellainen hyvä "juoksufiilis", ja vaikkei oikein ollutkaan, lähdin siitä huolimatta juoksemaan. Jalat olivat vielä edellisestä lenkistä vähän kipeät, mutta ajattelin niiden vertyvän, kunhan pitäisin vauhdin tarpeeksi rauhallisena.

No niin just.

Pohkeet olivat heti alkumetreiltä lähtien täysin jumissa! Oli aika mielenkiintoinen fiilis, kun tuntui siltä, ettei polvesta alaspäin ollut minkäänlaisia lihasvoimia! Juokseminen muuttui sellaiseksi oudoksi kevätjuhla-sipsutteluksi, mikä sitten aiheutti sen, että myös alaselkä meni aika äkkiä solmuun. Kolmen kilometrin kohdalla harkitsin vakavasti pysähtymistä ja kävelyä takaisin, mutta jotenkin ei vain luonto antanut periksi. Jatkoin 7,2 km lenkin loppuun saakka, ja vaikka meno ihan aavistuksen helpottikin lopussa, oli tämä aivan kirkkaasti koko syksyn ikävin lenkki. Jos juoksu olisi harrastuksen alkumetreillä tuntunut tältä, en olisi edes harkinnut juoksemisen aloittamista!

Osasyynsä tämän illan nihkeydelle on varmastikin sillä, että lempilenkkini juoksualusta (hiekkatie) on talven lähestyessä muuttunut yhä kovemmaksi. Ihan kauheasti ei eroa asfalttiin enää huomaa, ja ainakin Laiskurin kaltaiselle "isoluiselle" herrasmiehelle tämä ei sovi sitten lainkaan. Täytyykin käydä piakkoin urheiluliikkeessä katsomassa pehmustetulla pohjalla varustettuja lenkkareita ulkojuoksuun sekä sisälenkkareita mahdollista hallikautta silmällä pitäen.

Muuten Laiskuri elää syksyn kiireisintä aikaa niin työn kuin vapaa-ajankin puolesta. Tämä ei tarkoita kovinkaan hyvää terveellisen elämän kannalta, sillä arki on epäsäännöllistä, ja epäsäännöllisyys on todella vaikea yhdistää hyviin elämäntapoihin. Tästäkään syystä ei jalkojen jumitus kauheasti ilahduta - kuntonyrkkeily piti tältä syksyltä keskeyttää, jotta takareidet kestäisivät paremmin juoksemista, eikä tähän tilanteeseen kerta kaikkiaan tarvita uusia vaivoja! :)

Puuh, sainpahan edes jälki-endorfiinit liikkeelle, muuten olisi kovasti miinusmerkkinen päivä!

Huomenna sitten parempaa, eikö vain? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti