keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Back in business

Nonniin! Viikko on vierähtänyt jo puoleen väliin, ja ilokseni voin todeta jalkojen jälleen kestävän juoksua! Eilen aloitin tutun 7,2 km lenkkini hyvin varovaisesti, mutta puolessa välissä en enää jaksanut jarrutella, vaan aloin paahtaa hieman kovempaa vauhtia. Lopputulema oli 49:08 (6:49/km), mikä hassusti osuu juuri tuohon "en-ikinä-juokse-tätä-vauhtia"-haarukkaan, josta viimeksi puhuin. :) No, en kyllä juossut nytkään, vaan alkumatka meni ehkä 7:20 kilometrivauhtia ja loppumatka sitten vastaavasti nopeammin...

Tänään oli puolestaan jotenkin poikkeuksellisen hyvä ja energinen olo, joten ajattelin testata lyhyttä matkaa vähän kovemmalla vauhdilla. Paloheinästä Haltialan tilan risteykseen on 3,1 km, mikä tuntui tarkoitukseen sopivalta matkalta. Juoksu rullasi oikein kivasti, ja aikaa suoritukseen kului 17:27 (5:38/km). Itse asiassa keskivauhti taitaa olla oma henkilökohtainen ennätykseni, olkoonkin että matka oli lyhyt. Ja mikä parasta, tuostakin olisi ollut vielä varaa kiristää! Maksimisyke ei ollut minulle mitenkään erityisen korkea (177 bpm), ja koko ajan tuntui siltä, että vielä olisi mennyt ainakin kilometri ellei kaksikin suunnilleen samaa vauhtia. Sen sijaan että olisin repinyt vielä ylimääräisen kilometrin, päätin kävellä palauttavan lenkin takaisin samaa reittiä, mikä oli varmaan ihan fiksu ratkaisu.

Taas täytyy ihmetellä, kuinka erilainen olo on, kun on vähänkin päässyt liikkumaan: ei ole mitään erityisiä mielitekoja, työstressi ei aiheuta murheita, ja on kaikin puolin hyvä ja tasapainoinen olotila! Ehkä juuri tämän takia sitä onkin niin helppo innostua liikaa: juoksemisesta yksinkertaisesti seuraa niin hyvä olo, että siihen jää vähän liiankin helposti koukkuun. No, perjantai on jo varmasti lepopäivä, mutta huomisesta teen päätöksen vasta illalla. Jos jalat tuntuvat yhtä hyviltä kuin tänäänkin, voisi ehkä kevyen lenkin heittääkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti