tiistai 27. joulukuuta 2011

Matkalle

Nyt on viimeisetkin joulumielen rippeet häivytetty ja arki alkanut. Arki tosin Laiskurin kohdalla tarkoittaa toivioretkeä lentokentälle - ystävä on nimittäin kutsunut Laiskurin kavereineen kylään Isoon Omenaan (lätäkön tuolle puolen, ei Espooseen). Hommassa on vain sellainen pieni varaus, että matkustamme Finnairilla töissä olevan ystäväni kautta hankituilla stand by -paikoilla. Liput ovat edullisia, mutta takuuta koneeseen mahtumisesta ei ole - ja tällä hetkellä kone on ylibuukattuna. Saas nähdä miten käy, mutta kentälle nyt ainakin mennään kuikuilemaan.

Sinänsä matka ei tule mitenkään ihanteelliseen aikaan. Olisin kovasti halunnut palata jo säännöllisten arkirutiinien pariin, mutta toisaalta ystävää on mukava nähdä (ja New York on kiva kaupunki). Eikä matkakaan nyt ole kovin pitkä - paluulento on jo uudenvuodenaattona takaisin.

Viimeksi olin Nykissä keväällä, ja matkasta jäi paljon mukavia muistoja. Siellähän olisi myös tuo kuuluisa lenkkipuisto Central Park, joka on muuten aivan valtava! Nyt tuskin saan itsestäni irti hikoiluhetkeä siellä, mutta matkoja ehtii tulla kyllä lisää. Aivan puiston länsipuolella on ns. Dakota-talo, jossa John Lennon aikanaan asui ja jonka edessä hänet ammuttiin. Puistossa on Lennonin muistoksi sellainen "Strawberry Fields Memorial" -aukio, jossa keväällä oli sopivasti jonkinlaiset hippi-häät meneillään, kun kävelimme paikan ohitse. :) Aivan ainutlaatuinen tunnelma Nykissä kuitenkin on. Mikään muu amerikkalainen kaupunki, missä olen käynyt (Boston, Philadelphia, Pittsburgh, Buffalo, Washington, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Phoenix, Miami), ei vedä sille vertoja.

Nyt tämä taitaa mennä liikaa matkalla mehustelemiseksi, joten parasta lopettaa ennen kuin käy ilmi, että koneeseen ei mahdukaan. :) Laiskuri palaa asiaan joko uutenavuotena tai sitten jo huomenna - riippuen siitä, päästäänkö ilmaan vai ei!

2 kommenttia:

  1. Pääsit ilmeisesti matkaan? Toivottavasti reissu on sujunut hyvin ja tulee jatkumaankin samalla tavalla. :)

    VastaaPoista
  2. Pääsin kuin pääsinkin! Ja oli oikein mukava reissu, kiitos toivotuksista! :)

    VastaaPoista