lauantai 24. syyskuuta 2011

Matkaennätys

Ajatella - on lauantaiaamu, ja olen pirteä kuin peipponen! Vielä pari kuukautta sitten olisin mennyt suoraan raskaan työpäivän jälkeen ottamaan "yhden" oluen ja palannut pienessä sievässä pizzalaatikon kanssa kotiin. Nyt, ihan tämän päivän kuntonyrkkeilyäkin silmällä pitäen, lähdin baarin sijaan juoksemaan - täydellistä!

Halusin tällä kertaa vähän vaihtelua jo tutuiksi tulleisiin reitteihin, ja huomasin, että Pirkkolan liikuntapuiston maastoissa menee polkuja, joita en ole vielä tallannut. Kartan mukaan siellä olisi tarjolla kaksikin noin kolmen kilometrin vaihtoehtoa, ja ajattelin, että voisin vyöryä toisen niistä pari-kolme kertaa rauhallisella vauhdilla.

Niinpä rantauduin kuuden maissa Pirkkolantien varressa olevalle parkkipaikalle ja kipusin mäen ylös lenkkimaastoon. Muita lenkkeilijöitä ei juuri sillä hetkellä näkynyt, joten lähdin vain juoksemaan tietä eteenpäin siihen suuntaan, minkä uskoin olevan oikea. No, olihan se suunta ihan oikea, mutta en minä sillä kolmen kilometrin lenkillä osannut pysyä! Kehä I:n ylittäessäni tajusin menneeni aivan vikaan (eli onnistuin eksymään kymmenessä minuutissa). Kyseessä oli kuitenkin hidasvauhtinen lenkki, jolla voi vähän eksyäkin, joten annoin mennä rohkeasti eteenpäin!Suuntavaistostaan kuuluisa Laiskuri suunnittelemassa reittiä.

Pian löysin opastekylttejä, jotka neuvoivat mm. Paloheinään (tutuille nurkille siis), ja päätin suunnata sinne päin. Pian olinkin jo Paloheinän ulkoilumajalla, josta lähdin jatkamaan tutulle 7,2 kilometrin kierrokselleni. Kun sitten lopulta palasin harhailuiltani Pirkkolaan, oli aikaa kulunut 1 h. 40 min. kokonaismatkan ollessa n. 13,8 km (7m15s/km, keskisyke 154 bpm). Pisin tähänastisista lenkeistäni siis! Ja mikä parasta, juokseminen tuntui koko ajan todella kevyeltä, ja olisin helposti jaksanut pidemmänkin matkan! Hieno fiilis ja hyvä ilma juosta, mitä nyt T-paidassa tuli välillä vähän kylmä. Tänään voisi ehkä käydä ihan oikeasti etsimässä jotain viimeisintä muodin huippua edustavaa ulkoiluasua...

Nyt on vielä puolitoista tuntia aikaa nauttia rauhallisesta aamusta ennen kuntonyrkkeilyyn lähtöä. Tänään on vuorossa kuntopiiri, mikä tarkoittaa sitä, että normaalin alkulämmittelyn ja pariharjoittelun jälkeen käydään sellainen kymmenen kohdan lihaskuntohelvetti lävitse kolmeen kertaan (puoli minuuttia aina yhtä liikettä, puoli minuuttia taukoa/siirtymistä seuraavaan liikkeeseen). Tekee aika höpöä, varsinkin viimeisenä liikkeenä tulevat kyykkyhypyt. Lenkki jäänee siis tänään väliin, mutta toivottavasti huomenna olisi taas juoksusäitä - menohaluja ainakin riittäisi!

2 kommenttia:

  1. Hitsi vieköön. Minäkin olen miettinyt sitä, että ottaisi ja ajelisi jonnekin ihan uusille lenkkimaastoille. Kuulostaa hienolta lenkkiseikkailulta. :)

    VastaaPoista
  2. Rohkeasti vain kokeilemaan - on yllättävän piristävää juosta tuntemattomissa maastoissa! Ei kannata kuitenkaan kovin vauhdikasta lenkkiä lähteä tekemään, ettei käy kalpaten... :)

    VastaaPoista