maanantai 12. syyskuuta 2011

Sadepäivän lenkki

Maanantai on taas toivoa täynnä - ainakin jos sitä vertaa eiliseen... Lauantai-illan riennot menivät nimittäin täysin överiksi, ja olo oli eilen kaikkea muuta kuin urheilullinen. Olin aika pettynyt itseeni, sillä suunnitelmissa ei todellakaan ollut viettää iltaa pitkän kaavan mukaan, mutta minkäs teet. Joskus sitä on kai vain annettava mennä, vaikka morkkis tulisikin.

Tänään on olo ollut jo sitten parempi, ja sateen uhasta huolimatta suuntasin lenkkipolkuja kohti! Jännä juttu, että jalat tuntuvat kovan (tai siis minulle kovan) rääkin jäljiltä aika väsyneiltä ja voimattomilta, mutta silti juoksu kulki ihan mukavasti. Tänään menin Paloheinään ilman sen suurempia odotuksia. Parkkipaikka oli melkein täynnä suunnistajia, koska maastoissa järjestettiin jonkinlaiset iltarastit tms. Kartta kädessä siellä joka tapauksessa pörräsi hyväkuntoisen näköisiä ihmisiä, joita yritin parhaani mukaan väistellä. Tai no, he liikkuivat kyllä sen verran liukkaammin, että enköhän minä ollut kuitenkin se keila, joka piti kiertää...

Juoksu lähti tänään heti alusta alkaen aika liukkaan oloisesti liikkeelle, ja pyrin vain pitämään huolta, etteivät sykkeet karkaa ihan mahdottomiksi. Lopulta kiersin 7,2 kilometrin lenkin aikaan 00:48:53 (6:47min/km). Minullehan kaikki alle 7min/km vauhdit ovat aika lujia, mutta nyt olin mielissäni siitä, että keskisyke ei kohonnut kovinkaan korkealle: tulos oli 160 bpm! Ehkä kroppa alkaa siis jo vähän tottua juoksemisen riemuun?

Vaikka tärkeintä onkin totuttautua juoksemiseen ja malttaa juosta tarpeeksi rauhallisesti, niin silti kutkuttaisi jossain vaiheessa levätä 3-4 päivää ja katsoa, kuinka vauhdikkaasti esim. viisi kilometriä taittuisi. Ensi tavoitteenahan minulla on pystyä juoksemaan kympin lenkki tunnissa, niin ettei se olisi vielä ihan hampaat irvessä juostua maksimivauhtia. Jos kaikki menee hyvin, luulen tuon olevan ihan mahdollista keväällä. Se olisikin sitten hyvä lähtökohta lähteä rakentamaan kuntoa pidemmille matkoille ja sille puolimaratonille, josta profiilissanikin haaveilen..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti