tiistai 13. syyskuuta 2011

Tavoitteistani

Jokaisella, joka muuttaa elämäänsä kertaheitolla epäterveellisestä terveellisempään, on varmasti joitain ihan konkreettisiakin tavoitteita. Olen vähän kautta rantain tiputellut tässä blogissa omia tavoitteitani, mutta ajattelin pistää ne nyt ihan "virallisestikin" esiin. Onpahan sitten ainakin sosiaalista painetta päästä niihin..!

Painon suhteen haluaisin vain päästä mahdollisimman lähelle normaalipainoa. Tähän on vielä matkaa paljon, mutta kiire ei ole - jokainen pudotettu kilo on lähempänä terveellistä ja hyvännäköistä kokonaisuutta. Ykkösmotiivi painonpudotukseen on terveys. En ole vielä ihan raihnainen vaari (32 v), mutta kuitenkin jo siinä iässä, jossa verenpaineet ja aikuistyypin diabetes voivat tulla kolkuttelemaan ovea. Ylipaino altistaa monille sairauksille, ja tutkimukset tuntuvat olevan yksimielisiä siitä, että pelkkä painon pudottaminen ja liikunnan lisääminen voivat säästää tulevilta apteekkikäynneiltä aika tehokkaasti.

Toinen motiivi painonpudotukseen on sitten vähän raadollisempi. En ole tyytyväinen siihen, miltä näytän, vaan kuva omasta kehosta on juuttunut johonkin kymmenen vuotta sitten olleeseen tilanteeseen (jolloin olin paljon hoikemmassa kunnossa). Taaskaan ei pitäisi yleistää, mutta kyllä se vähän siltä näyttää, että keskimäärin ihmiset kiinnostuvat helpommin sopusuhtaisista ihmisistä kuin ylipainoisista. Itsehän en ole vielä löytänyt rinnalleni elämänkumppania, ja mitä tähän ulkomuotoon tulee, en ole kauheasti asiaa edistänyt. Maailma on pinnallinen, ja joskus siihen täytyy jollain lailla sopeutua. Ja ei, en puhu nyt siitä, että painoindeksin pitäisi olla 20 - minä viihtyisin omassa nahassani hyvin jossain 25 ja 30 välillä.

Mitä sitten liikuntaan tulee, suurin tavoitteeni on päästä juoksemaan puolimaraton ensi vuonna, oli kyseessä sitten virallinen tapahtuma tai yksin juostu ja gepsillä mitattu matka. Maratonista en vielä haaveile, enkä halua sen tavoittelemiseen sitoutua. Ehkä se tulee kuvioihin sitten puolikkaan jälkeen, saa nähdä. Toissijainen tavoitteeni tuolla puolimaratonilla on, että pystyisin juoksemaan sen johonkin järkevään aikaan. "Järkevä" olisi mielestäni jotain lähempänä kahta kuin kolmea tuntia. Tätä tavoitetta silmällä pitäen pyrin pääsemään pikku hiljaa tuollaiseen 6 min/km lenkkivauhtiin. Olen arvioinut, että se olisi mahdollista saavuttaa, kun paino putoaa tästä vielä n. 10-15 kg, eli toivottavasti talvikuukausina.

Niin kuin näette, omat tavoitteeni ovat pitkän aikavälin tavoitteita. Kärsivällisyys ei nyt suoranaisesti ole vahvuuteni, mutta tällaisissa asioissa ei oikein ole vaihtoehtoja. Onneksi juokseminen on niin nautinnollista, että aikaa saakin kulua!

Laiskuri toivottaa menestystä myös kaikkien lukijoiden omiin tavoitteisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti