lauantai 3. syyskuuta 2011

Golfia, univaikeuksia ja yöjuoksuja

Tulihan se viikonloppu sieltä viimeinkin! Otin vapaapäiviin tosin pienen varaslähdön eilen, kun karkasin jo puolen päivän aikaan golfkentälle. Golfin hyvistä puolista räyhäsinkin jo aikaisemmin, ja jälleen kerran kierros vastasi pitkää ja rauhallista harjoitusta, sillä kaloreita kului sykemittarin mukaan peräti 2900 keskisykkeen ollessa 128 (pelasimme Hyvinkään kentällä, jossa on paljon mäkiä kiivettävänä). Eihän golfista juoksun kannalta juurikaan hyötyä taida olla, muuta kuin palautusmielessä, mutta sitäkin enemmän siitä on iloa painonhallintaan.

Itse asiassa olin suunnitellut eilisestä vieläkin reippaamman liikuntapäivän. Olin nimittäin ajatellut meneväni aamulenkille, ja laitoin toiveikkaana kellon soimaan puoli seitsemäksi. No, torstaina työt olivat vähän venähtäneet, ja tein sitten taas tällaisen mainion järkiratkaisun ja kiskoin kupillisen (no, mukillisen) kahvia iltayhdeksältä. Miten sitten kävikään? Kuka arvaa? No niin, ei tullut uni, ei sitten millään. Neljän aikaan yöllä heitin pyyhkeen kehään ja aloin katsella naisten moukarin karsintaa telkkarista. Siis ajatelkaa. Naisten moukari. KARSINTA. Neljältä yöllä. Ja kauniiksi kruunuksi ainoa suomalainen tietenkin karsiutui finaalista. Olisi varmaan ollut parempi, jos en olisi löytänyt kotiin sieltä Paloheinän pururadalta...

Illalla oli sitten vuorossa kaverin tuparit, jossa pääsi poistamaan kaikki liikunnan oletetut terveysvaikutukset. Nyt lauantaiaamuna olo on vähän nuutunut, mutta välipäiväksi tämän olin suunnitellutkin (takareidet tuntuvat olevan samaa mieltä). Huomisen suhteen olen vielä vähän epävarma: pitäisikö juosta kymppi rauhallisella vauhdilla vai sellainen n. 7 km vähän reippaammin? Tällä hetkellä kallistun tuon rauhallisen kympin suuntaan, sillä jos vain jalat kestävät, olisi siitä ehkä kuitenkin enemmän iloa. Olenhan vielä totuttautumassa juoksuun, enkä vielä katsele vakavissani lenkkien kestoja siinä mielessä, että jokin matka pitäisi juosta tiettyyn aikaan tms.

Tänä iltana Helsingissä on muuten iso juoksutapahtuma - Helsinki Midnight Run. Juoksijoita on ilmeisesti noin kuusi tuhatta, joten voipi olla, että aika ahdasta tulee. Jos nyt oikein tulkitsin juoksun reittikarttaa, niin reitti kulkee kätevästi ikkunani alta, joten pakkohan menoa on sitten illalla ihmetellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti